Frequently Asked Questions

Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen over net NK Vegan Barbecue.

Kan ik het NK vegan Barbecue ook bezoeken & hoe ziet het progamma er uit?

Fantastisch dat je ook wilt komen, je bent van harte welkom! Je hebt voor je bezoek wel een coronatoegangsbewijs nodig. Lees hieronder hoe je een corona-toegangsbewijs kunt maken.

Het NK Vegan Barbecue vindt plaats op zaterdag 25 september 2021 bij De Groene Afslag.
Het adres is: Amersfoortsestraatweg 117, 1251 AV Laren. Je vindt het adres hier op Google Maps.

Het draaiboek ziet er als volgt uit: 

DeelnemerStarttijdPresentatie voor jury
Gertjan Kruijk13:0015:00
Robin Haakmat & Karien Reichman 13:2015:20
Chefs on Tour13:4015:40
Andres Martinez14:0016:00
Cleavon Schoonen14:2016:20
   
Pauze16:4017:00
   
BiggieSmalls15:2017:00
Gustavo Bottino15:4017:20
Prijsuitreiking17:3017:45
  

 

   

De Groene Afslag verzorgt een bar, Vegan Masters verzorgt catering en andere ondernemers hebben stands waar zij hun product of dienst propageren.

Hoe maak ik een corona-toegangsbewijs?

Om het NK Vegan Barbecue te mogen bezoeken heb je een corona-toegangsbewijs nodig. Dit bewijs maak je met een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona. Hieronder lees je hoe je een coronatoegangsbewijs kunt maken.

  1. Download de CoronaCheck-app of ga naar CoronaCheck.nl
  2. Upload 1 van de volgende 3 bewijzen in de CoronaCheck-app:
    1. Testbewijs
    2. Vaccinatiebewijs
    3. Herstelbewijs
  3. Bij je bezoek neem je het corona-toegangsbewijs mee via de CoronaCheck-app of geprint op papier. Wij scannen bij de ingang de QR-code.
    Neem ook je legitimatiebewijs mee (en die van eventuele kinderen). Je gegevens worden vergeleken met de gegevens in het corona-toegangsbewijs.

Meer informatie

Wat doen jullie om voedselverspilling tegen te gaan?

Wij vinden het belangrijk om voedselverspilling te voorkomen. Hierom is er gedacht over hoe we voedselverspilling tijdens het NK Vegan Barbecue kunnen minimaliseren en hoe eventuele restproducten toch nog gebruikt kunnen worden.
 
  • De deelnemers dienen twee signature burgers op. De eerste blijft intact en wordt gefotografeerd. Hierna wordt de burger verdeeld onder de deelnemers, opdat zij ook iets kunnen proeven en er niets verloren gaat.  De tweede burger wordt opgedeeld in porties (bijvoorbeeld kleinere patties op mini-buns) zodat de jury dit gerecht kan beoordelen, terwijl er niets verloren gaat.
  • De barbecueplatter wordt eenmalig opgediend, deze wordt gefotografeerd en vervolgens verdeeld over de juryleden. 
  • Mocht er toch eten over zijn (wat we uiteraard hopen te voorkomen), dan wordt dit gecomposteerd en eindigt het als voedsel voor het wormenhotel van de Groene Afslag.

Vragen?

Heb je nog andere vragen over het NK Vegan Barbecue? Neem dan gerust contact met ons op!