Meedoen?

Fantastisch dat je mee wil doen met het NK Vegan BBQ! Wij zoeken deelnemers onder foodprofessionals zoals chefs die van productontwikkeling hun beroep hebben gemaakt. Hierdoor verwachten we innovatieve en hoogstaande gerechten te beoordelen, om aan heel Nederland te laten zien hoe lekker en gevarieerd het is om plantaardig te barbecueën. Wij zijn helemaal enthousiast, jij ook?

Onze sponsor BidFood biedt alle deelnemers aan het NK Vegan BBQ gratis deelname aan FoodYard evenementen aan. Dit zijn hele gave sessies boordevol inspiratie, kennis en kunde. Er zijn tot eind van het jaar sessies door heel het land. 

Tevens biedt onze partner Yakiniku Grill de Nederlands Kampioen plantaardig een Shichirin aan! Een Shichirin is een bijzonder compacte en veelzijdige Japanse BBQ welke je op elk moment makkelijk kunt meenemen of verplaatsen.

Aan de deelnemers worden Large en XL Kamado’s en werkbladen (marktstallen van 4×1) beschikbaar gesteld door respectievelijk Yakiniku Grill en de Groene Afslag. Koksgerei kan verzorgd worden, maar eigen gereedschap meenemen is toegestaan!

In het kort

We verwachten van de deelnemers twee gerechten:

Het eerste gerecht is een barbecue platter, deze bestaat uit vijf onderdelen. Voorbeelden van het type onderdelen zijn: het worstje, de spies, de salade, steak, gemarineerde groente, dessert. Maar een andere invulling is uiteraard ook mogelijk, creativiteit is wenselijk. Sauzen en garnering worden niet gezien als losse onderdelen maar als ondersteunend. Creativiteit wordt beloond!

Het tweede gerecht is de signature burger. De burger wordt vaak gezien als het ultieme barbecue gerecht. We geven je graag de kans om hiermee jouw eigen culinaire identiteit te uiten. Leef je dus vooral uit!

Schrijf je in

Vul het inschrijfformulier hieronder in om je aan te melden als deelnemer. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om alles met je door te nemen en jouw deelname officieel te maken.